S-ketjun bonusasiakkuus

S-ryhmä on saanut kiedottua minut tiukasti sormensa ympärille. Mietin monesti, onko keskittäminen oikeasti kannattavaa vai säästäisinkö saman rahan asioimalla muissa ketjuissa. Olen kuitenkin päätynyt pohdinnoissani siihen, että medän perheen kohdalla keskittäminen kannattaa. Pienellä paikkakunnalla kauppojen valikoima on suppea ja S-ryhmän kaupan valikoima on laajin. 

Meidän nelihenkinen perhe kuluttaa ruoka-ostoksiin 400-500€/kk. Tämän lisäksi pyrimme keskittämään polttoainetankkaukset ABC:lle ja puhelinliittymät sekä osa vakuutuksista on bonusta tarjoavilta yhteistyökumppaneilta. Näillä keskittämisillä saamme kuukaudessa n. viisikymppiä bonusta. Lisäksi S-tiliä käytetään perheen ruoka- ja polttoainetilinä ja näin ollen saamme vielä puoli prosenttia maksutapaetua. Bonuksien kiilto silmissä satunnaiset ravintolakäynnit tai hotelliyöt keskittyvät S-ryhmäketjun palvelupaikkoihin.
Reilu vuosi sitten tajusin lisäksi sen, että bonusjäsenyyteni voi olla jostakin muusta osuuskaupasta kuin oman paikkakuntani. Oman paikkakuntani osuukaupan bonustaulukon mukaan 5% bonukseen pääsee vasta kun kuukauden ostokset ovat ylittäneet 1200€. Vaihdoin jäsenyyteni toiseen osuuskuntaan, joka maksaa täyden bonuksen jo 900€ jälkeen. Kuukausittaiseen bonuskertymään tällä on muutaman euron vaikutus, mutta pitkässä ajassa summa on suuri, vuodessa jopa useita kymppejä.
Jäsenyyden vaihdolla tietysti menetän ylijäämäpalautuksen, koska käsittääkseni se maksetaan vain omassa osuuskunnassa tehdyistä ostoksista, joita meille ei tule. Viime vuosien halpuutus-kampanjoiden myötä harva osuuskunta kuitenkaan enää maksaa ylijäämäpalautusta vaan se on siirretty suoraan halpuutettuihin tuotteisiin. Näin olen asian itse ymmärtänyt; paremmin tietävä voi korjata.
Jäsenyyden vaihdon myötä saan nykyisen osuuskunnan mainokset Yhteishyvä-lehden välissä. Nämä tarjoukset menevät minun osaltani hukkaan koska en todellakaan lähde ajelemaan useita satoja kilometrejä nykyisen osuuskuntani markettiin, mutta en koe menettäväni mitään. Aiemminkaan en tarjouksia hyödyntänyt ja oman paikkakuntani osuuskaupan tarjoukset näen verkosta. Neähn pystyn kuitenkin hyödyntämään sillä vieraallakin osuuskaupan vihreällä kortilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...